Спорт

Наско Сираков: Напът съм да изстрелям „Левски“ в друга орбита

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (16)

Напът съм да завърша разговори и да изстрелям Левски в друга орбита. Това обяви Наско Сираков по време на Общото събрание на акционерите. Мажоритарният собственик на клуба обаче не пожела да навлезе в детайли.
"Когато има нещо готово и завършено, ще запозная цялата синя общност. Бомби и фойерверки не хвърлям никога. Има интерес от доста места за реклама и спонсорство. Дължа обяснение на цялата общност, уважавам абсолютно всеки един със синята идея. Като има нещо, ще го обявя официално", допълни Сираков след края на форума.
Легендата на "сините" заяви, че феновете трябва да бъдат спокойни и отрече спекулациите, че има разрив в отношенията му със старши треньора Станимир Стоилов.
"Не съм се скарал с Мъри Стоилов. Вчера бяхме около 3 часа заедно. С Мъри не могат да ни скарат, макар че се опитват, както и с Ивков. Виждам, че се пишат някакви глупости", разкри още той.
Междувременно след Общото събрание стана ясно, че Антон Краус е новият член на Надзорния съвет на Левски. Той заменя Константин Папазов. Освен него в Надзорния съвет остават мажоритарният собственик Наско Сираков, икономистът Петър Ганев и представителят на генералния спонсор "Палмс бет" Венцислав Димитров. Самият Ганев също говори след края на Общото събрание, като не пожела да разкрие всички подробности около събитието.
"Към момента клубът е изряден текущо към държавата. Заплатите и осигуровките се плащат навреме, а също и ДДС. По кампанията „Левски е вечен“ приходът е 7 милиона и затова можем да бъдем изрядни. Въпросът е какво правим със старите задъжения. Ясен план как да покрием всички стари задължения няма. Това е и причината да търсим някакви решения и най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с план и конкретни стъпки. Клубът ще съобщи на привържениците какво предстои и каква е тяхната роля в този процес", заяви Ганев.

След ексцесиите на "Георги Аспарухов": Отложиха разглеждането на инцидентите след мача Левски-Славия за следващо заседание

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз отложи разглеждането на инцидентите след края на мача Левски – Славия за следващото си заседание, съобщиха от футболната централа. Както е известно привърженици на „сините“ нахлуха в сектора с агитка на „белите“ на Герена и се стигна до саморазправа. Иначе Левски е глобен с 1300 лв. за други провинения на феновете по време на най-старото столично дерби. Със същата сума е санкциониран и ЦСКА-София след мача си с Черно море във Варна.

Най-тежкото наказание отнесе Локомотив София, който ще трлябва да внесе 3300 лева в касата на Футболния съюз. „Железничарите“ загубиха с 1:2 от Берое у дома. Сред другите глобени тимове е този на ЦСКА 1948 за закъснение от началния час по програма на срещата с Лудогорец.
Ботев Пловдив пък ще бъде без старши треньора си Желко Копич в следващия си двубой, след като правата на специалиста бяха спрени за една среща.