Добро Утро, Европа

Официално: Доналд Тръмп се кандидатира за президент на САЩ

От Euronews България Euronews България

Брадли Крейт, бивш член на политическите организации на Тръмп, внесе документи във Федералната избирателна комисия на САЩ за създаване на комитет, наречен "Доналд Джей Тръмп за президент 2024". Междувременно Тръмп  се обърна към поддръжниците си в едночасова реч в имението си Мар-а-Лаго във Флорида. 

 

Винаги сме знаели, че това не е краят. Това беше само началото на борбата ни за спасяване на американската мечта. И това е дума, която не използваш, две думи - Не искам да бъда Джо. Това са две думи, американската мечта. Това, което той направи, не беше добро. Има много лоши неща като това да отидеш в Айдахо и да кажеш: "Добре дошли в щата Флорида". За да направя Америка отново велика и силна, тази вечер аз обявявам кандидатурата си за президент на Съединените щати.

Доналд Тръмп

Бившият президент разполага с огромни средства за предизборна кампания и остава популярен сред републиканците.

Но той е обвиняван за разочароващото представяне на републиканците на междинните избори. Прогнозираната "червена вълна" не се реализира. За да се кандидатира за президент, Тръмп ще трябва да спечели номинацията на Републиканската партия, но се очаква и други да се борят за нея. 

Политическите наблюдатели предполагат, че подобно ранно начало може да има за цел да се "спре потенциалните претенденти за номинацията на партията ., включително изгряващата звезда губернатора на Флорида Рон ДеСантис, 44 г., и бившия вицепрезидент на Тръмп Майк Пенс, 63 г.