Спорт

Кристиано Роналдо атакува Манчестър Юнайтед: Чувствам се предаден

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Britain Soccer Premier League Cristiano Ronaldo AP Снимка: AP

Нападателят на "Манчестър юнайтед" Кристиано Роналдо заяви, че се чувства предаден от клуба. В интервю пред Пиърс Морган за TalkTV португалецът посочи, че усеща натиск да си тръгне от "Олд Трафорд".

"Да, те се опитаха да ме изгонят. Не само треньорът, но и още двама-трима души около клуба. Чувствах се предаден. Не бива да говоря дали искаха да се отърват от мен, но не ме интересува. Да, чувствам се предаден и мисля, че някои хора тук не ме искаха, не само тази година, но и миналата също", каза Роналдо.

Футболистът също така посочи, че няма уважение към Тен Хаг, защото той самият не показва уважение към него. Още през лятото имаше твърдения, че Роналдо иска да си тръгне от "Олд Трафорд". Тъй като не успя да намери отбор, играещ в Шампионската лига, в който да премине, той остана в "Юнайтед". През октомври напрежението около него се усили, като португалецът беше изваден от състава заради поведението си в мача с "Тотнъм". Впоследствие нападателят заяви, че винаги е искал да бъде за пример, но понякога е невъзможно. Кристиано се върна в клуба през лятото на 2021 г., като тогава имаше твърдения, че е близо до преминаване в състава на градския съперник "Манчестър сити"

"Преди година последвах сърцето си. Сър Алекс ми каза: "Невъзможно е да отидеш в "Манчестър Сити", а аз отвърнах "Добре, шефе". Но когато се завърнах, прогресът в отбора беше нулев. След напускането на сър Алекс няма никакво развитие. Нищо не се е променило. Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Искам най-доброто за клуба, затова се върнах. Но има неща от кухнята, които ни пречат да стигнем нивото на "Манчестър Сити", "Ливърпул", а сега и "Арсенал". Клуб от калибъра на "Юнайтед" трябва винаги да е на върха, а ние не сме там", добави португалецът.

Петкратният носител на "Златната топка" игра за "Юнайтед" от 2003 до 2009 г. При първия си престой на "Олд Трафорд" той отбеляза 118 гола в 292 мача. Спечели три титли във Висшата лига и Шампионската лига през 2008 г., както и първата си "Златна топка". Роналдо се завърна при "червените дяволи" миналото лято и записа 24 гола и 3 асистенции в 39 мача във всички турнири, но отборът отпадна в осминафиналите на Шампионската лига и завърши шести в Англия, лишавайки португалеца от възможност за 20-о поредно участие в Турнира на богатите. По всяка вероятност думите на Роналдо ще сложат край на втория му престой в клубa.

Още спортни новини вижте във видеото: