Спорт

Роналдо се завърна за Ман Юнайтед с гол

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

Манчестър (Юнайтед) се класира за елиминационната фаза на Лига Европа, след като победи с 3:0 гостуващия Шериф (Тираспол) в мач от петия кръг на група 5. Вниманието прикова звездата на "червените дяволи" Кристиано Роналдо, който започна като титуляр и отбеляза третия гол.

Португалецът се завърна в състава, след като бе изваден дисциплинарно от групата за шампионатния двубой с "Челси". Домакините доминираха, но трябваше да чакат до 44-ата минута, за да открият резултата. Кристиан Ериксен центрира от корнер, а Диого Дало бе точен с глава. В 65-ата минута Маркъс Рашфорд удвои преднината на домакините след асистенция на Люк Шоу. В 81-ата минута Бруно Фернандеш подаде към Роналдо, който отбеляза с глава, оформяйки класическия успех. Въпреки победата Юнайтед в остава на второ място в групата с 12 точки - 3 по-малко от "Реал Сосиедад" преди директния сблъсък за върха между двата тима на 3 ноември.

В среща от група А, ПСВ Айндховен също си гарантира участие напред, след като нанесе първа загуба на Арсенал от началото на кампанията в турнира след 2:0. Джоуи Верман и влезлият от пейката Люк де Йонг донесоха трите точки на домакините след почивката. С тях отборът събра актив от 10 пункта на второто място, на две от лидера Арсенал, който се нуждае от успех над Цюрих у дома, ако не иска да остане втори в групата, имайки предвид победа на ПСВ над Бoдьо/Глимт в Норвегия.

В същото време Рома стигна до трудни три точки при гостуването на ХИК Хелзинки след успех с 2:1. "Вълците" поведоха в края на първото полувреме чрез Тами Ейбрахам, но съперника изравни чрез Перпарим Хетемай в началото на втората част. Гостите обаче успяха да се справят и след автогол на Арту Хосконен взеха победата. Успехът изравни отбора по точки с втория Лудогорец. В последния кръг от срещи Рома приема българския шампион на „Олимпико“, като се нуждае от успех с два гола разлика, за да си гарантира място напред.