Свят

Индонезия посреща лидерите на Г-20 при строги мерки за сигурност

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Журналист

В Индонезия пристигат 20 национални делегации и представители на Европейския съюз, ООН, Олимпийския комитет и ФИФА. Периметърът около хотелите, в които ще са настанени, ще бъде под военна защита. Властите имат процедури за действие в случай на природни бедствия и различни форми на тероризъм. 

Един от най-очакваните разговори по време на форума е този между американския президент Джо Байдън и китайския му колега Си Дзинпин. Срещата им ще е първата след посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ, Нанси Пелоси, в Тайван. Пекин има териториални претенции към острова.

Междувременно стана ясно, че руският президент Владимир Путин няма да участва в срещата на Г-20. Руската делегация ще бъде водена от външния министър Сергей Лавров, а Великобритания и Европейският съюз планират бойкот на нейните изяви според вестник "Гардиън".

Надя Ганчева е нашият специален пратеник в Бали. Тя ще предава за цялата мрежа на европейския новинарски канал - като историите и анализите ѝ ще достигат до 400 милиона домакинства в 160 държави, разбира се и до зрителите на Euronews Bulgaria.