Euronews Primetime

Любо Пенев преди мача с Лудогорец: Не искам да ми се пречи от съдиите, очаквам професионализъм и безпристрастност

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (8)

Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция преди гостуването на Лудогорец от последния за годината 18-и кръг на efbet Лига.

„Очакваме да направим добър мач, да играем добре и да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач. Побеждаваме, когато играем с човек по-малко. Чакаме добри емоции. И преди съм го казвал, очаквам от съдиите професионализъм и безпристрастност“, каза Пенев.

Toй бе категоричен, че съдийството е един от основните проблеми в българския футбол. 

"Съдийството е един от основните проблеми и това трябва да се реши веднъж завинаги. Той не е от днес и вчера, а от много години. Трябва нещата да се подобрят максимално. Не критикувам съдиите. Когато един съдия е безпристрастен и свири каквото трябва да отсъди, си правя изводи - тук работим добре, тук правим грешки. Ние сме единственият отбор в Европа, който за толкова къс период е играл 5 мача с човек по-малко. Това е рекорд. Един загубихме, четири спечелихме.", добави Пенев.

"Не трябва да търсим проблем там, където го няма. Кашай - какво ще стане, ако го махнат? Изгоряха съдии, които са бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Шапката, която ръководи целия процес. Там е проблемът. Нямам против абсолютно никой, но нека развиваме футбола. Стана много време, откакто това ръководство управлява и не виждам никакви плюсове.

Лудогорец приема ЦСКА 1948 в Разград на 13 ноември (неделя), а сблъсъкът е от 17:30 часа.

 

Обрат: Садио Мане бе включен в състава на Сенегал и ще играе на Световното

Садио Мане официално бе включен в списъка от 26 играчи, които селекционерът на Сенегал Алиу Сисе повика за Световното първенство в Катар. Още в четвъртък от федерацията разкриха, че нападателят на Байерн (Мюнхен) ще бъде в разширения състав, като докторите на националния отбор на страната ще направят всичко възможно да го възстановят за мачовете на носителя на Купата на Африка. Според германския журналист Кристиан Фалк ръководството на германския шампион е останало доста недоволно от решението на футболната федерация на Сенегал. Мане се контузи при безобидна ситуацията при победата на Байерн над Вердер (Бремен) с 6:1 във вторник. Първият мач на Сенегал на Мондиал 2022 е на 21 ноември срещу Нидерландия. "Лъвовете от Теранга" са в група още с Еквадор и домакините от Катар.  

 

България започва подготовка в понеделник: "Лъвовете" ще се готвят за контролите срещу Кипър и Люксембург

Националният отбор на България ще стартира подготовката си за предстоящите приятелски двубои срещу Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември) в понеделник на Националната футболна база в „Бояна“. На следващата сутрин тимът ни лети за Ларнака, а селекционерът Младен Кръстаич ще даде брифинг за медиите в 17:00 ч. местно време на стадион „АЕК Арена“. В 18:30 ч. започва официалната тренировка на „лъвовете“, която ще се проведе на ст. „Сотира Мунисипал“. В 20:00 ч. на 16 ноември България излиза срещу домакина Кипър. След това  родният представителен отбор ще отпътува за Люксембург на 19 ноември, събота, като пресконференцията на Младен Кръстаич е насрочена за 18:00 ч. на „Стад дьо Люксембург“, където минути по-късно ще стартира и официалната тренировка на състава ни. България излиза срещу Люксембург на 20 ноември в 16:00 ч. българско време. Отборът ни се прибира на летище „София“ в 23:00 ч.

 

Леброн Джеймс: Звездата на Лейкърс ще пропусне следващия мач на тима срещу Сакраменто

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще пропусне следващия мач на тима, след като разтегна мускул в областта на левия адуктор по време на четвъртата поредна загуба на „езерняците“ в НБА в сряда вечер. Ядрено-магнитен резонанс не разкрил разкъсвания във въпросния мускул, заяви старши треньорът на калифорнийци Дарвин Хам. Разтежението се появи по време на последната четвърт при поражението от градския съперник Ел Ей Клипърс със 101:114. Вторият водещ реализатор в историята на Лигата контузи мускула близо до слабините си и мигновено се насочи към съблекалните. Лейкърс приемат Сакраменто в събота сутрин българско време, преди да гостуват на Бруклин Нетс два дни по-късно. В следващите четири дни „езерняците“ нямат мачове, което означава, че ЛеБрон може да получи осем последователни дни почивка, докато не играе в само две срещи. Джеймс успокои феновете на калифорнийци, че контузията не е сериозна, колкото разтежението в слабините на Коледа през 2018 по време на дебютния му сезон в Лос Анджелис. Тогава той бе в лазарета в продължение на месец. Леброн е водещ реализатор на тима с 24.9 точки средно на мач, независимо от продължаващата болка в лявото стъпало, която го принуди да пропусне загубата от Юта Джаз в понеделник. Той има и 8.8 борби и 6.9 асистенции средно на мач в юбилейния си 20-и сезон в Лигата. Независимо от силните изяви на "Краля" на паркета, Лейкърс са с втория най-лош баланс в НБА – 2 победи и 9 загуби.