Европа

Преподавател в Харковския университет: Украйна приема позитивно решението за българска военна помощ

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Украйна приема позитивно новината, че България ще ѝ предостави военно-техническа помощ. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria проф. Михаил Станчев, преподавател по история в Харковския университет. Той посочи, че е разговарял с външния министър на Украйна, който му е казал, че за тях е било важно повече политическото решение на нашата страна.

 

Това, което купувахме от вас, вие ни го давахте по нелегален начин – снаряди. Това беше също много важно, защото имахме оръдия, а нямахме с какво да стреляме. Аз говорих с министъра на външните работи, той каза, ние не искахме нищо- очаквахме повече политическо решение. Очакваме само Унгария.

Проф. Станчев коментира и българската помощ до момента.

 

Най-лесно е да критикуваш, да си недоволен. България прави това, което може. Но моето лично мнение е, ако правителството или който там отговаря, ако бяха настанили хората в частни домове със социални помощи, както се случва в Америка или други държави - там живеят в частни домове. Докато тук бившият министър на туризма по време на "Промяната" каза,че няма да настаняваме, защото не можем да контролираме.

Цялото интервю вижте във видеото.