България

Изровиха 7 тела от нелегално гробище край Банкя

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9431435 Районът на нелегалното гробище край село Клисура. Снимка: БГНЕС

Мащабна схема за нерегламентирани погребения разследва столичната полиция.

До там се стигна след като в понеделник е получен сигнал за открити гробове в гориста местност край софийското село Клисура. При огледа полицията е намерила телата на 7 възрастни мъже и жени. От МВР потвърдиха, че става дума за нерегламентирани погребения.  

 

По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в хосписи и след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. От МВР съобщиха, че е задържан 51-годишен мъж, който по първоначални данни извършвал погребенията вместо кремацията. По неофициална информация той е работел в траурна агенция.  
„Виждал съм как ги копаят, след това идва попа и ги опява и ние си мислехме, че става въпрос за погребения“, разказа очевидец.

 

Май попът е сигнализирал за плитко заровени хора. Последните 3-4 години си копаят тук. Тя кметицата каза, че нямало места. Доколкото разбрах имало над 40 трупа.

Очевидец

Сигналът за откритите гробове е получен  на 23 май от местен жител. При огледа са открити погребаните тела. Уведомена е и прокуратурата. Тепърва предстоят още огледи, разпити, претърсвания и изясняване дали заподозреният има съучастници.