Добро Утро, Европа

Украински войници показват храброст, докато битката се ожесточава

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украински войници използват прикритието на дървета на фронтовата линия в Донецк, за да се скрият от артилерията на врага. Оръжията и боеприпасите са замаскирани под дървета и храсти, а руските дронове постоянно наблюдават от небето. Един от командирите на украинската 93-та механизирана бригада, която се бие близо до град Бахмут, заявява пред Sky News, че руските атаки са непрестанни, 24 часа в денонощието.

Но противникът не може да напредне към Бахмут повече от месец.

 

Врагът има много оръжия и артилерия. Ние нямаме много артилерийски единици. През повечето време имаме проблеми с недостиг на танкове и артилерия Тук е като Сталинград, защото почти 90% от сградите са разрушени. Нарекохме го Солед-град.

Юри – командир на рота "Орил" 

Зад един храст войници от "Орил" откриват скрита минохвъргачка. Според Sky те имат собствени дронове. След като по радиостанцията им изпращат координати на руска позиция, войниците зареждат минохвъргачката и стрелят към целта.

Минути по-късно руснаците отговарят с танков снаряд.

След затихването на стрелбата украинските бойци посещават близкия град Соледар, в който разрушенията са повсеместни. Той е бил свидетел на едни от най-ожесточените боеве по време на войната.

Друг украински командир – Олексий – твърди, че бойци от частната компания "Вагнер" се бият на страната на Русия в района, но плащат висока цена.

Асошиейтед прес не може да провери думите му от независими източници.