Икономика

Инфлацията: С колко се увеличиха и празничните куверти?

От Euronews България Euronews България

Хотелиери и ресторантьори от Велико Търново и Арбанаси вече подготвят празнични куверти и атракции за посрещането на Новата година. Въпреки инфлацията и скъпия ток, те се стараят да предложат оптимални цени, за да привлекат клиенти. Колко струват празничните куверти във Велико Търново и Арбанаси, провериха нашите кореспонденти.

Архитектурният резерват Арбанаси е предпочитано за посрещане на новогодишните празници. Четиризвездните хотели предлагат пакети за три нощувки от 500 до 700 лева с празнично меню и много атракции.

 

Ние вече сме на над 70% пълни, това ни радва, защото времената, в които живеем , са трудни. Хората ще се забавляват, освен диджей, ще имаме естрадна певица, балетна формация, ще имаме формация от народни танцьори. От 600 лева на човек започва пакетът за три нощувки, между 600 и 700 лева са цените…

Красен Маслянков, хотелиер

Хотелиери и ресторантьори от Арбанаси и Велико Търново се стараят да привлекат клиенти  с достъпни цени на кувертите.

 

Но стратегията, която направихме – да не залитаме по някакви много високи цени на пакетите, а спрямо миналогодишните добавихме 10%. И да разчитаме на оборот, а не на огромна печалба.

Красен Маслянков, хотелиер

Във верига ресторанти във Велико Търново вече има доста запитвания за празнуване на новогодишната вечер. Кувертът включва празнични менюта, баница с късмети, жива музика, томболи, подаръци.

Правим сметка, даже се притесняваме в обявяването на куверта, защото ще е с 20-30% повече от миналата година, понеже е наложително. Миналата година варираха между 100-150-180 лева, ние сме в диапазон, около 150 може би! Заради редовната ни клиентела имиджово ще подходим…затова ще гледаме да сложим нормални цени.

Ангел Ангелов, управител на верига ресторанти

Гостите на старата столица и Арбанаси избират да посрещнат тук нова година заради културните старини и крепостта Царевец, която е отворена и по празниците.