Добро Утро, Европа

Йордан Терзийски, ПП: Присъствието на Митрофанова би легитимирало чужди интереси в Парламента

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Нейното присъствие ще бъде знак, че може би в Парламента има сили, хора, които защитават и чужди интереси.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски по повод спора дали руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото Народно събрание или не.

„Както една горда майка иска да отиде на първия учебен ден на детето си, така и тук виждаме, че очевидно е горда от развитието на някои сили и личности, които я подкрепят. Очевидно има партии, има личности, които не работят в интерес на България“, смята Терзийски.

Според него присъствието на Митрофанова в залата на Народното събрание би било провокация и по негово мнение това е излишно.

Имат значение официалните позиции, убеден е депутатът от „Продължаваме промяната“. „Някои партии вече заявиха, че са против това. Нека да видим кой ще присъства и кой – не“, призова депутатът.

„Ние излизаме с единен сигнал и с ясна политика през цялото време на предизборната кампания. Казахме, че сме против модела на корупцията, това е модела, срещу който се борим и няма как да се коалираме с него“, заяви представителят на ПП относно бъдещите намерения на групата.

Цялото интервю вижте във видеото.