Европа

Емил Радев: Само двама крайнодесни депутати се изказаха срещу България в Шенген

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Казусът „Шенген“ е пример за безобразно лицемерие и двуличие от страна на ЕС. И България, и Румъния от години са изпълнили всички технически критерии. Всякакви оправдания за глупости и корупция – Боже, Господи в Германия няма ли корупция?

Това заяви за Euronews Bulgara евродепутатът от ЕКР/ВМРО Ангел Джамбазки.

Грозно лицемерие, защото показва Европа на два стандарта, на хора първа и втора категория. Правят това разделение поради вътрешно политически причини. Нидерландци, германци и още една-две държави понеже се страхуват от общественото мнение в собствените си държави, тъй като са наводнени с мигранти и търсят оправдание. Там не можеш да посочиш афганистанеца, защото веднага ще те напляскат като политически некоректно. Кой можеш да посочиш да е виновен – трябва да е бял, християнин, европеец, най-добре мъж и да яде месо. Тия хора могат да бъдат мачкани безопасно, другите не може, допълни Джамбазки.

Проверката от 14 държави-членки, която предстои да дойде в България, съм убеден, че ще установи, това което се установява през последните 10 години – че ние изпълняваме всички критерии, българските граници са много добре охранявани, използваме шенгенската информационна система, частично визовата информационна система и проблеми няма, допълни колегата му Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ.

В Европарламента България и Румъния получиха огромна подкрепа, включително и от Еврокомисията. Само на двама изказващи се от крайната десница, която винаги е била за разпадане на ЕС, не им прави чест. Но те се изказват по всички въпроси така, допълни Радев.

Вижте цялото интервю във видеото.