Политика

Комуникационен експерт: Партиите отново минават в режим на предизборна кампания

От Euronews България Euronews България

Това е сигнал какво ни чака, ако този господин и неговите приближени се докоснат до власт. Трябва много ясно да се противопоставяме на тези действия, то не е валидно само за „Възраждане“, а за всички политически сили.

Това коментира комуникационният експерт Александър Христов пред Euronews Bulgaria във връзка с инцидента на пресконференцията на „Възраждане“, при който от партията се опитаха да изгонят от залата на БТА журналисти от медии, които не харесват.

Виждам проблем в това, че определени хора, независимо дали привърженици на „Възраждане“ или не, казват: "Така им се пада, така трябва!", което е знак, че в обществото текат някакви процеси на напрежение. Хората се капсулират, спират да гласуват. От друга страна пък много хора упрекват негласуващите и ги обвиняват, че закопават България. Политиците наистина трябва да обърнат внимание на това

По думите му преди изборите от партиите са били начертани големи, дебели червени линии, които са били потвърдени и след вота в неделя.

„Като че ли политическите сили минават в режим предизборна кампания отново, независимо от формално декларираните усилия и намерения за съставяне на правителство“, посочи Христов и добави:

„В този предстоящ фрагментиран парламент политическите сили да седнат на една маса да се разберат е единственият възможен вариант за съставяне на правителство.“

Комуникационен експерт вижда добра приемственост в посланията на политическите сили и известно обновяване при „Демократична България“.

„Много трудно едни нови избори след няколко месеца биха произвели нещо различно като резултат. Няма нито един сигнал, който да показва, че това ще се случи“, категоричен е той.

Според него, за да се повиши избирателната активност, е необходима обща, надпартийна кампания.

Целия разговор вижте във видеото.