Култура

Лара Златарева и Ивайло Захариев: Днес човек трябва да бъде активен

От Euronews България Euronews България

Днес човек трябва да бъде активен, въпреки скучната предизборна кампания и липсата на идеи. Около това се обединиха в изборното студио на Euronews Bulgaria телевизионната водеща и пиар Лара Златарева и театралният и кино актьор Ивайло Захариев.

Лара Златарева коментира, че вече никой не говори за идеи и политики, а за цифри.  

“Тази математика демотивира хората и все по-трудно се убеждават, че има смисъл да гласуват”, посочи тя. 

Купените гласове биха могли да се сменят до един нищо незначещ процент, ако гласуващите станем повече. Избирателната активност е срамна. Истината е, че такава сила като негласуващите може да променят всичко в този миг и да обърнат хода на всички социологически проучвания.

Лара Златарева, тв водеща и пиар експерт

“Много лесно нещата остават само на екран. Изключително важно е човек да бъде проактивен днес. Хората не трябва да оставят нещата на случайността. Ако не направим нищо днес, следващите месеци и години ще бъдат променени само от това нехайство през този важен ден”, заяви актьорът Ивайло Захариев. 

Захариев отбеляза, че националният девиз “Съединението прави силата” е идеал, който като че ли все още не можем да приемем за част от нашата идентичност. 

“Действително младите хора по-активно гласуват, моето поколение малко има база за сравнение, и когато силно си поддържал някого и той те е предал по някакъв начин, много трудно е да можем да му дадеш втори, трети, четвърти шанс. Безумна предизборна кампания и липса на идеи”, добави Златарева. 

Тя посочи, че хората от културата са ухажвани предизборно от политиците. 

“Още от утре, всички въпроси, които са задавали, като например “от какво имате нужда”, вече няма да ги помнят”, подчерта тя. 

По думите ѝ отношението на властта към сектора на културата се разбира от избора на ресорен министър.  

Целия разговор вижте във видеото, а развръзката на изборния ден проследете на живо в сайта на Euronews Bulgaria: