Политика

Цената на купения глас варира между 50 и 100 лв.

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Цената на един глас расте и в тези избори варира между 50 и 100 лева. Вероятно тенденциите за намаляване на избирателната активност водят до повишаване на цената на гласовете.

Това заяви служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БГНЕС.

Демерджиев напомни, че основен приоритет на МВР е принципа за законност. „Призовавам българските граждани да се включат активно, да дадат своя глас, защото това е още една превенция за намаляване на тежестта на престъпния вот”, подчерта той.

Служебният министър на силовия орган отбеляза, че едни и същи хора в криминалния контингент се занимават и с купуването на гласове и с множество други престъпления.

Като тенденции наблюдаваме, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко спрямо миналите избори, но в последните дни получаваме повече сигнали”, каза той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

 

Демерджиев посочи, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния вот

Тези хора, които осигуряват поминъка на хората правят опити да повлияят на хората как да гласуват. Такива практики се наблюдават в сферата на обществените поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други”, обясни той.

Служебният министър каза, че полицията ще работи до края на изборния ден и ще следят за спазване на изборните правила.