Euronews Сега

България - Германия 1:3: Волейболистките започнаха световното първенство със загуба

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Volleyball

Женският национален отбор по волейбол на България започна със загуба участието си на световното първенство. В мач от група С българките отстъпиха с 1:3 (22:25, 25:21, 23:25, 21:25) срещу Германия. Съставът, воден от Лоренцо Мичели имаше своите шансове, но допусна много грешки в защита, като имаше своите проблеми и в организацията на играта.

Загубата усложнява задачата на българския състав в целта му да продължи към фазата на елиминациите.

След колеблив първи гейм България игра много по-добре през втората част. В третата отново малки грешки позволиха на Германия да вземе частта, но в четвъртата българките имаха сериозен аванс в средата на гейма преди резултатът да се обърне.

Най-резултатна за България беше Нася Димитрова с 20 т., а капитанът Елица Василева - Атанасиевич реализира 19. За Германия Лина Алмайер и Хана Ортман се отчетоха с по 13 т.

Днес от 17 ч. българските волейболистки ще срещнат световния шампион Сърбия. Останалите отбори в група С са САЩ, Канада, и Казахстан.

По същото време юношеският национален отбор до 20 години спечели бронзовите медали на европейското първенство. Българският състав победи Белгия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) на шампионата в Монтесилвано, Италия. Това е нов успех за тима, воден от треньора Мартин Стоев след второто място на световното първенство до 19 години през 2021 г.

Александър Николов бе най-резултатен за успеха на националния тим на България с 20 точки, Венислав Антов завърши с 14, а Георги Татаров добави 13 т.

Още спортни новини вижте във видеото: