Euronews Primetime

Божидар Божанов, ДБ: Явяваме се с ясна програма, търсим максимална подкрепа

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Демократична България“ се явява на тези избори с една доста ясна програма, с която искаме да съберем максимална подкрепа, за да можем да я налагаме. Това са както геополитически въпроси, така и антикорупционни.“ Това каза в интервю за Euronews Bulgaria Божидар Божанов, водач на листата на „Демократична България“ в Ловеч и бивш министър на електронното управление.

За съжаление българското политическо пространство е разделено по тези две линии, и то по такъв начин, че от едната им страна никога няма достатъчно мнозинство. Затова съставянето на коалиция ще е много, много трудно. Ние и в предния парламент подходихме доста разумно към съставянето на правителство, ще опитаме да го приложим и сега“, допълни той.

„Дали да съм депутат или министър зависи от много фактори – от решение на нашите органи, изобщо от цялата политическа обстановка, наличието на мнозинство. Засега първата стъпка е депутат, след това би било добре да си довърша работата, която съм започнал, но персоналните въпроси не са водещото“, каза Божанов относно личните си цели в настоящата предизборна кампания.

 

„Продължаваме промяната“ със сигурност е нашия най-близък партньор. Нашето предложение за коалиция беше именно за да предрешим това кой е победител на изборите. За да създадем един голям субект, който да увлече много хора. За съжаление, те отказаха, но все пак те са най-близкия наш партньор. Оттам нататък, бившите ни коалиционни партньори от БСП в тази кампания развиват много тези, които противоречат на тезите в нашата програма. Така че, този отговор няма да е лесен.

Цялото интервю вижте във видеото.