Политика

Стефан Янев, „Български възход“: Биографията ми ме мотивира да изляза извън комфорта

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Журналист

„Това, че съм участвал в служебни правителства, като част от биографията ми, на практика е част от мотивацията ми да изляза извън комфорта – и собствен, и от гледна точка на това, което съм научил, разбрал и знам. И да се опитам по най-добрия начин да го представя на хората като идея, че може да се управлява по-добре, може да се управлява с морал, могат да се търсят практически решения и баланс, така че и гражданите да живеят по-добре, и бизнесът да се развива съобразно нашите желания за развитие и благоденстваща България.“ Това каза в интервю за Euronews Bulgaria Стефан Янев, лидер на „Български възход“.

Той обоснова избора на място за интервюто пред Националната библиотека в София по следния начин:

 

Народната библиотека е символично място – не само за София, а и за България по принцип. Знанието е в основата на прогреса, в основата на това, което искаме да направим като народ – да вървим напред в експоненциално развитие, към по-добро бъдеще и към благоденствие за всички български граждани, което може да стане на основата на знанието. Символът „св. св. Кирил и Методий“ – тези хора, които са в основата на просветата, на азбуката. И отново се връщаме на знанието.

„Точният отговор на въпроса с кого бихме управлявали, ще бъде намерен след изборите. След като се прецени каква е волята на българските избиратели, каква е електоралната тежест на всички народни избраници, изпратени там от съответните партии. Когато се прецени какво е нивото на политическата култура на представителите, от гледна точка на тяхното задължение да взаимодействат и да търсят решения в парламента, а не да се занимават с тяснопартийни интереси. Предполагам – с всички, ако намерим общ език и общи приоритети, базирани на националните интереси“, каза още Янев.

Цялото интервю вижте във видеото.