Euronews Сега

Левски обяви бойкот на БФС и призова феновете да напълнят стадиона въпреки наказанието си

От Венислав Григоров Венислав Григоров Журналист
Levski Fenove Facebook Снимка: Фейсбук

Ръководството на Левски излезе със сензационна декларация, след като Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на тима след дербито с ЦСКА - София, спечелено от “сините” с 2:0. Отборът на Станимир Стоилов бе наказан с един мач без публика, след като бомбичка хвърлена от Сектор "А" нарани физиотерапевта на "червените" Иван Христов. Освен това "сините" бяха глобени с 13 300 лева заради различни провинения на привържениците. Шефовете на "сините" приветстват своите привърженици да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за срещата, в която клубът е наказан, заплашвайки с неподчинение

"Каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с "Ботев" Пловдив. Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги", написаха "сините" на официалния си сайт.

Причината затова е, че на Левски не е била предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА-София и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище. Както е известно, Борислав Михайлов, който е легенда Левски, бе издигнат на последния конгрес именно от "сините". Капитан на столичния гранд до преди месец бе и синът на легендарния вратар - Николай Михайлов, който загуби титулярното си място след отпадането на Левски от Лигата на конференциите.

Още спортни новини вижте във видеото: