България

Бащата и братът на Георги Йомов от ЦСКА се предадоха за стрелбата на Околовръстното

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9408747 Стрелбата на бензиностанция на Околовръстното е станала в понеделник през нощта. Снимка: БГНЕС

Братът и бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов, издирвани за стрелба на бензиностанция на "Околовръстен път" от понеделник през нощта, са се предали в СДВР във вторник следобед, според неофициална информация от различни независими източници.

В ранния следобед днес в СДВР са се явили двама мъже – на 22 и на 42 години. След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха вечерта от МВР.
При нападението бяха простреляни в краката двама души - 36-годишният Иван Петров и 26-годишният Марио Вълчев. Петров е в тежко състояние и е загубил много кръв.
Йомов също е задържан. Пред полицаите той разказал, че между него, брат му и непознати възникнал конфликт. По-късно в разправията се включил и баща му. Братът или бащата е произвел изстрелите, според различни сведения. Според някои от разказите, повод за конфликта станал мачът за Купата на България между Левски и ЦСКА.
В първите часове след стрелбата Йомов заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав. По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. В дома му са извършвани обиски и претърсвания.
След инцидента на място е отишла и приятелката на футболиста - поп фолк певицата Мария Цветкова-Ариа. По-късно в социалните мрежи тя написа, че не е свидетел на случилото се.

 

Във връзка с инцидента от снощи се включвам да заявя, че нямам нищо общо и не съм присъствала на случилото се... Много моля да се не спекулира с името ми.

Мария Цветкова-Ария

Единият от ранените е прострелян в двете бедра. Опериран е, контактен и разпитан. Настанен е във ВМА. Другият е с огнестрелна разкъсна рана, зашит, разпитан и освободен. Разпитана ни са множество свидетели, прегледани са камерите на бензиностанцията. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и един патрон.
Предстои прокуратурата да се запознае със случая.