Общество

Дават по 375 лв. на останали без домове в Карловско

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Очаква се днес 378 семейства, загубили домовете си при наводнението в карловските села, да получат еднократни помощи от 375 лева. 22 фургона ще предостави държавата на нуждаещи се.

Комисии от инженери и конструктори започват от днес огледи в засегнатите от наводнението карловски села – Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Екипите ще обследват наводнените сгради и ще описват пораженията по тях. Експертите ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от общинската администрация след анализ на докладите. 

Десетки камиони, багери, булдозери и друга строителна техника работи през почивните дни за преодоляване на щетите в селата. Водата в община Карлово все още е негодна за пиене и готвене. При отпадане на забраната от РЗИ, Кризисният щаб ще уведоми населението. Областният управител на Пловдив Ангел Стоев призова повече доброволци да помогнат на пострадалите от водната стихия, след като очакванията стотици да се притекат на помощ в последните дни не се оправдаха.