Европа

Уилям и Хари се появиха заедно пред чакащите за последно сбогом с кралицата

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Кралското семейство изненада хората, които току що са си казали последно сбогом с кралица Елизабет II, снощи залез слънце. В първата кола ясно се виждаха лицата на принц Уилям и Хари. Емоцията от появата на кралското семейство сред хората беше очевидна, предава пратеникът на Euronews Bulgaria Юлиян Стоянов.

А причината за приятната изненада – така наречената традиция на Кралското бдение. Принц Уилям и Хари, заедно с останалите внуци на кралицата, застанаха до ковчега. Амадиб Корам излезе от сградата на парламента със сълзи в очите и благодарна, че е срещнала нови приятели.

 

Останах без думи. Бяхме вътре и принц Уилям беше точно до мен. Бях на седмото небе. Дойдохме тук в 6:30, идваме от Бирмингам, но вървейки на опашката се срещнахме с прекрасни хора. Дори със смъртта си успява да събере хората заедно.

Амадиб Корам

Грижата за семейството и малките му деца не попречиха на Никола Стендин да се прости с кралицата.

 

Беше доста емоционално. Дори когато видяхме всичките внуци на кралицата и като ги видяхме заедно като едно семейство, начинът по който те трябва да бъдат заедно през това време – това го направи дори по специално. И съм сигурна, че в момента кралицата би била горда с тях.

Никола Стендин

След 14 часа чакане в километричната опашка Джил и Дорин са единодушни - заслужава си.
„Никога повече няма да се оплача, че съм се редяла някъде на опашка за 30 минути“, каза Джил. „Британци сме, да чакаме на опашка е в нашето ДНК“, пошегува се Дорин.

 

306073111 770961290840572 1091663008452276981 N Снимка: Юлиян Стоянов

А дори след половин денонощие чакане, желаещите да поднесат цветя на любимата им кралица за последен път не спират да прииждат към Бъкингамския дворец. Много от тях разпънаха палатки пред Биг Бен и сградата на парламента.