Общество

Експерт по протокол: Ще е интересно дали Чарлз ще абдикира след година

От Марина Матева Марина Матева Водещ

Много хора приемат смъртта на Елизабет II като вододел между две епохи.

Това каза пред Euronews Bulgaria експертът по протокол и етикет Милена Хлебарова.

Кралицата бе ръководител от много висок клас. Тя умееше да дирижира процесите отвъд и отвън. Влияеше на изхода им и правеше всичко да пази мира на Острова.

Сигурна съм, че у нас и на много места по света, много хора ще кажат „какво толкова трябва да скърбим за нея“. Но аз мога да кажа, че е висока чест за нас да споменаваме нейната памет, защото тя имаше пръст във всички процеси, които се развиваха в Европа в последните 70 г., включително за благоприятно развитие у нас след промените.

 

Надяваме се, че Чарлз ще се опита да се доближи до нейната слава. Да се хване за полата й и да се покатери нагоре по стълбицата на нейните успехи. Но силно се съмнявам, тъй като той има много разклатено реноме след развода с принцеса Даяна, любовната си афера с принцеса Камила и всички колизии, които след това се случиха в кралското семейство.

Но той няма друг избор освен да продължи развитието на кралската фамилия.

Дали ще абдикира в полза на сина си Уилям след една година, както всички очакваме, ще е много интересно и всички чакаме с нетърпение неговите мисли. Но в първите няколко месеца това няма как да е възможно, защото той трябва да поеме и осъществява функциите на майка си.

Вижте цялото интервю във видеото.