Общество

Демерджиев от Карловско: Не са извозили трупите навреме

От Аксения Мирчева Аксения Мирчева Репортер

Втора проверка в гората за незаконна сеч над Карловските села. Сечище в горите край Карлово провери вътрешният министър Иван Демерджиев. С него отиде екип на Euronews Bulgaria.

По първоначална информация сечището е законно, но трупите не са били извозени навреме от фирмите. До две седмици ще станат ясни и резултатите от инспекцията.

„По първоначални данни имаме сериозни съмнения, че има нарушения тук, извършени конкретно на това сечище. Ще бъдат проверени и следващите, до изворите на реката, която отива в село Богдан. Има данни за наличие на трупи, каквито не трябва да има на сечището, след като то бъде експлоатирано и почистено и предадено" “Ще прегледаме документите за тези сечища, които ясно предвиждат какво трябва да се случи с тях. По пътя също забелязахте, че имаше голямо количество клони. Това е второто нещо което ще проверим дали е спазен нормативния ред дали е законна или не законна сечта“, каза Иван Демерджиев.

Вътрешният министър увери, че държавата ще направи най-много за гражданите в сравнение с всички други бедствия.
"Инспектираме на място. С нас са представители на прокуратурата. В зависимост от това дали се натъкнем на данни за извършени престъпления или нарушения – ще се предприемат наказателно-правни мерки или мерки от административно-правен характер", каза Демерджиев.