Общество

Продължават проверките за незаконна сеч в Карловско

От Аксения Мирчева Аксения Мирчева Репортер

Продължават проверките за незаконна сеч в Карловско. Днес в инспекцията ще се включи и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той ще се запознае и с възстановителните работи, както и с организация за охрана на обществения ред и имуществото на жителите. 

В проверката ще участват още заместник-министър на земеделието Валентин Чамбов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и директорът на Южно Централно държавно предприятие.

Междувременно служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че се спира сечта във водосбора на пострадалите села, докато започналата там проверка не установи дали дейността е била изцяло законна.

Около 40 служители на Националното тол управление и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължават пети ден да помагат на жителите от селата Богдан, Каравелово и Слатина в община Карлово в разчистването на щетите от проливните дъждове и наводненията.

В четвъртък бе разпоредено служители на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" да дежурят в населените места, пострадали от наводненията. Действията им ще са насочени към опазване на обществения ред и охрана на имуществото на жителите в района.