Спорт

Лудогорец загряха за Рома с разгром над Хебър

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Шампионът Лудогорец разгроми новака Хебър с 6:0 като домакин в среща от деветия кръг на Първа лига. Така "орлите" се приближиха само на точка от лидера ЦСКА 1948, който надигра Берое" с 4:0 в по-ранната среща.

За тима на Анте Шимунджа двубоят бе загрявка за битката с "Рома" от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Двата тима се сблъскват в четвъртък (8 септември) на "Хювефарма Арена" в Разград.
Тон на головото шоу даде младият Иван Йорданов, който откри резултата още в 4'. Рик удвои аванса на Лудогорец в 27', когато оползотвори подаване на Бърнард Текпетей. Последният покачи на 3:0 10 минути по-късно. Спас Делев изпълни страхотно пряк свободен удар в 44', продължавайки наказателната акция. Той бе точен и в началото на второто полувреме.

След час игра името си сред голмайсторите записа и появилият се като резерва Кирил Десподов, оформил крайния резултат. В последните секунди на редовното време Лудогорец остана с 10 души, тъй като Делев получи удар при изчерпани 5 смени от Шимунджа.

С разгрома "орлите" събраха 19 точки на второто място, докато Хебър е 13-и със 7. В следващия кръг разградчани гостуват на Ботев Враца, а пазарджиклии - на Черно море.