Спорт

Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България след драма с дузпи срещу Левски

От Euronews България Euronews България
Ludogorets BGNES БГНЕС

Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България след драма с дузпи срещу Левски. При тях българският шампион беше по-точен и стигна до успеха с 4:3.

Срещата се игра пред около 22 хиляди зрители и предложи много интригуващи моменти. През първата част "сините" доминираха и създадоха няколко положения за гол.

В 14-та гол на Илиян Стефанов бе отменен заради засада, а малко по-късно и гредата помогна на "орлите". Столичани все пак реализираха преимуществото си в 41-та минута, когато Георги Миланов откри резултата със силен изстрел от далечно разстояние.

След почивката картината на терена се промени и разградчани натиснаха в търсене на обрат. В 68-ата минута столичани се пропукаха и позволиха на Кирил Десподов да изравни с прецизен удар от близко разстояние след асистенция на Антон Недялков.

Само 4 минути по-късно Килиан ван дер Каап допусна груба грешка и позволи на играч на Лудогорец да излезе очи в очи с Андреев, а вратарят на Левски извърши нарушение за дузпа. Зад топката застана Кирил Десподов, който даде преднина на шампионите.

Левски потърси изравнителния гол до края на мача, като успя да стигне до него в 92-та минута, когато Ван дер Каап бе най-съобразителен в наказателното поле на съперника и фиксира крайното 2:2.

По този начин победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи, като младите Марин Петков и Асен Митков направиха грешки за Левски, докато за Лудогорец сбърка единствено Рик Джонатан и така "орлите" ликуваха с трофея.

Отличието е шесто за "Лудогорец, а Левски от своя страна остава с три купи в надпреварата.

Още спортни новини вижте във видеото.