Euronews Сега

Лудогорец и Левски поглеждат към Суперкупата на България

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Superkupa

Шампионът на България Лудогорец и носителят на Купата на страната Левски ще се изправят един срещу друг в двубой за Суперкупата на България. Двата тима се срещат на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа.

През пролетта двата тима проведоха няколко битки помежду си със смесен успех, като "сините" на два пъти победиха Лудогорец в полуфиналите за Купата по пътя си към трофея. "Орлите" пък записаха два успеха над този съперник в първенството. Те трябваше да играят и в новия сезон, но двубоят беше отложен заради участието им в европейските турнири.

Сега два от претендентите за титлата през новия сезон подновяват съперничеството си в директен сблъсък за трофей. Лудогорец е рекордьор, като е печелил пет пъти отличието, включително и след 4:0 срещу ЦСКА-София преди година. Левски пък е вдигал Суперкупата три пъти и при успех ще се изравни на второто място с "червените".

Мачът за Суперкупата се провежда без продължения, така че при равенство в редовното време директно ще се премине към изпълнение на дузпи. Главен съдия на двубоя ще бъде Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще отговаря Красен Георгиев с помощник Димо Вълчев.


Още спортни новини вижте във видеото: