Европа

Директорът на „Лукойл“ е открит мъртъв след падане от шестия етаж (ДОПЪЛНЕНА)

От Euronews България Euronews България

Равил Маганов, председател на борда на директорите на "Лукойл", е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация. 

По информация той е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място. Това съобщиха за ТАСС правоохранителните органи. Според тях става дума за самоубийство.

"Маганов, ръководител на съвета на директорите на "Лукойл", е починал при самоубийство в Централната клинична болница на улица "Маршал Тимошенко". Той е приет в болницата с инфаркт. Освен това е приемал антидепресанти", каза източникът.

Мъжът е паднал от прозореца на шестия етаж и е починал в резултат на нараняванията си. 

По-рано бе съобщено, че инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време и че Маганов е паднал от 6-ия етаж на болницата

Равил Маганов е роден през 1954 г. в Алметиевск. От 1993 г. работи в "Лукойл" на ръководни длъжности, като е първият изпълнителен вицепрезидент, ръководещ блока за проучване и производство. През 2020 г. съветът на директорите на Лукойл назначи Маганов за председател на съвета на директорите на мястото на Валери Грайфер, който почина през април 2020 г. След тазгодишната среща „Лукойл“ не разкри официално състава на новия съвет, но Маганов беше номиниран за него./БГНЕС