Добро Утро, Европа

Български бус се разпадна на магистрала в Унгария, жена загина

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Тежка катастрофа с бургаски бус е станала край унгарската столица Будапеща късно снощи. 

При катастрофата е загинала 60-годишна жена. Бусът е превозвал  деветима работници, които са пътували към Италия. Има ранени.

При инцидента има още няколко души, които са ранени и се намират в болница. 
Катастрофата е станала в събота около 9.43 ч. на 98-ми километър от магистралата.
Микробусът с български гастарбайтери е пътувал към столицата, когато по информация на baon.hu се е откачила дясната задна гума, което е довело до блъскане във вътрешната, а след това във външната мантинела. Превозното средство се е завъртяло няколко пъти. Новинарският портал съобщава, че в микробуса е имало девет души, трите жени на задната седалка са изхвърчали от автомобила и са паднали в канавката.

 

Katastrofa Bus=2=BAON Снимка: baon.hu

На мястото на катастрофата са пристигнали няколко линейки и два спасителни хеликоптера.
Според очевидци в миговете преди инцидента микробусът се е олюлял, поради което се е ударил в бариерата, разделяща двете платна на магистралата, след което се е преобърнал.
Отломките от микробуса са прелетяли от другата страна на магистралата, където четири коли са опитали да спрат, но не са успели да избегнат удара и са катастрофирали.
Мястото на инцидента е било затворено и задръствания са се образували и в двете посоки, тъй като отломки микробуса е имало навсякъде. От страната към столицата Будапеща пътят е бил затворен, докато траела спасителната операция, съобщават унгарските медии.