Политика

Военният министър: Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Dimitar Stoyanov Снимка: БГНЕС

Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни. Ще се използват дронове, за да се намали мигрантската вълна. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов във връзка с катастрофата със загиналите полицаи в Бургас. Рано тази сутрин автобус с мигранти блъсна патрулка при гонка.

 

По думите му в армията никога не е имало хаос.

 

Колегите преди нас бяха напреднали доста по отношение на модернизацията. Естествено оставиха ни някакво „наследство”, с което да се справим”, каза още Стоянов.

Относно изтребителите F-16, които страната ни трябва да получи, служебният министър коментира: „Проверката на договора е направена от предното ръководство. За нас остана да подготвим проект за инвестиционен разход. След това трябва да мине през Министерски съвет, Народно събрание. Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната обратно и ще имаме ново забавяне".

 

"Ресурсът, с който разполагаме не е достатъчен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на отбраната. На 7 септември зам.-министърът на отбраната заминава за Полша. Надявам се да постигнем съгласие и да вземем тези 6 двигатели, които вече са ремонтирани, за да може да се води регулярна летателна дейност”, каза още министърът на отбраната. /БГНЕС