Euronews Сега

Издирват двама шофьори, карали със 130 и 160 км/ч в София

От Георги Колев Георги Колев Редактор

СДВР издирва трима шофьори, карали с над 130 и 160 км/ч в градски условия.
За подобно нарушение законът предвижда глоба в различен размер и отнемане на шофьорската книжка. И през тази седмица основен приоритет на МВР остава линейният контрол. Полицейските патрули продължават да се движат между останалите коли в потока, за да следят за нарушители.

 

Във връзка с пътния инцидент от 5 юли, на бул. „Черни връх“ се извършва 24-часов контрол на скоростта. От петък до днес най-високата скорост е 134 км/ч при ограничение 50. За отчетения период имаме две скорости от 164 км/ч – едната на "Цариградско шосе", другата на "Ботевградско". Тези водачи ще получат по 1200 лв. и 3 месеца лишаване от право да се управлява МПС. И 950 лв. глоба за другия и 3 месеца лишаване от право да се управлява МПС. При повторно нарушение – глобата е двойна.

Комисар Радослав Начев, зам.-началник на "Пътна полиция"- СДВР

От 18 август до момента малко над 9200 водачи са карали с превишена скорост, а на 156 са им били отнети шофьорските книжки. Най-честите нарушения са използване на мобилен телефон, неизползване на предпазен колан, отнемане на предимство и преминаване на червен светофар. По този повод на различни места в столицата ще бъдат монтирани още стационарни камери, които да следят за нарушители.