Общество

Фаворитът на "Евровизия 2022": Фронтменът на украинската група "Калуш" пред Euronews

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 05 14 131841

Преди финала на “Евровизия” фронтменът на украинската група заяви, че за страната му е важна победата на всички фронтове. Ако „Калушпобедят, следващата година Украйна ще бъде домакин на конкурса. За музиката, за войната, за това как си представя бъдещето на Украйна, вижте специалното интервю Стефания де Микеле за Euronews от Италия с фронтмена на "Калуш"

 

Стефания де Микеле, Euronews, Торино: Винаги ще намеря пътя към дома, дори и всички пътища да са разрушени, това изпяха на сцената. За да бъдат в Торино и да напуснат Украйна, Калуш получиха специално разрешение. Но не такъв беше изборът на всички: един от членовете на групата остана в Украйна, за да се бие. Нека се срещнем с Калуш Оркестра“, които представят една воюваща страна тук, в Торино, на конкурса за песен на Евровизия“. 

 

Това е много важен момент за нас, защото ние сме на финала, украинската култура е изложена на риск, в нашата родина тя беше убита, унищожена… но ние сме тук, за да покажем, че е жива, уникална и страхотна част от Европа.

Олех Псиук, фронтмен на “Калуш”

Какво е чувството да сте тук на Евровизия, в една щастлива атмосфера, докато украинците се бият?

Всеки ден има толкова много сигнали за въздушна тревога в района, в който са моето семейство и приятели, над къщите им летят ракети, наистина е като лотария. Никога не знаеш кога къщата ти ще бъде ударена от ракета. Така че, разбира се, е много стресиращо… Сега сме фокусирани върху репетициите и подготовката. Фокусирани сме да предадем своето послание за уникалността и красотата на украинската култура.

Според букмейкърите вие сте фаворити. Ако спечелите, следващата година Украйна ще е домакин на Евровизия. Представяте ли си?

Надяваме се, че ако Украйна е домакин на Евровизия, това ще се случи в една обединена, възстановена и мирна Украйна.

Ще споделите ли с нас малко от песента виСтефания”?