Euronews Primetime

Старото и новото ръководство на ВМЗ-Сопот в спор на общ брифинг

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Две ръководства на ВМЗ-Сопот – старото и новото – в спор за вниманието на медиите. Това се случи по време на съвместна пресконференция в предприятието.

От едната страна в заседателната зала бяха Венцислав Димитров, изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания от вчера и Иван Стоенчев, възстановен на поста за изпълнителен директор. От другата остана  беше досегашното ръководство.

Първи думата взе досегашният директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов. Той отрече обвиненията, че неправомерно е назначил голям брой хора. За последните два месеца и половина е направил 222 назначения, като 190 от тях са на работници. Той подчерта, че базата на завода е стара, а санитарните помещения   като през 19 век.

Новият изпълнителен директор на „Вазовските машиностроителни заводи“ в Сопот заяви, че най-големият проблем е липсата на квалифицирана работна ръка. Той каза още, че е запознат със състоянието на материалната база на завода. 

В залата новият директор на ДКК  заяви, че ДАНС е влязла на проверка . 

 

На този етап друго не може да се коментира. Но мога да ви кажа, че е свързано с управлението на дружеството, и то не бих казал, че имаме повод за гордост.

адв. Венцислав Димитров, директор на ДКК 

От ръководството на ВМЗ-Сопот съобщиха, че производството на оръжия и боеприпаси се произвежда в срок, а сключените договори се изпълняват.