Общество

Запалиха военния полигон на Казанлък при обезвреждане на боеприпаси

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Kazanluk Pojar В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата. Снимка: БГНЕС

Гори военният полигон в Казанлък. В близост е вилната зона на града. Пламъците обхванаха голяма площ от сухи треви, предаде БГНЕС.

От военното министерство информираха, че пожарът е възникнал на учебен полигон „Тюлбето“ при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан днес със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност.

 

При унищожаването на боеприпасите на полигон „Тюлбето“ възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви

В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.