Политика

"Ние идваме!" се регистрираха за участие в изборите и настояха за обединение с ДБ и ПП

От Euronews България Euronews България
Nie Idvame БГНЕС

„Ние идваме!“ с мандата на Единната народна партия внесе документи за регистрация за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. На излизане от Централната избирателна комисия Николай Хаджигенов съобщи пред журналисти, че са внесли 3123 подписа за регистрация, предаде БТА.

Арман Бабикян коментира, че вече на четвърти поред избори продължават да настояват за обединение.

"Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите десет дни да се създаде такова обединение", заяви той.

"Очакваме тези, от които зависи обединението - имам предвид "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и т.н. да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща - ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим", коментира Бабикян.

Мария Капон посочи, че има втори срок до 27 август вечерта, в който партии, коалиции, които са се регистрирали, могат да събират, да сменят съдържанието, т.е. формата, да взимат нови имена.

"Така че обединението според нас тепърва има възможност да предстои и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след изборите, "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" са единствените потенциални партньори засега, заяви Капон.