Политика

"Продължаваме Промяната" се регистрираха за вота като коалиция "Волт" и СЕК

От Euronews България Euronews България
Nikola Minchev Никола Минчев. Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" (ПП) се регистрира за изборите на 2 октомври като коалиция с "Волт" и "Средна европейска класа". Това съобщи пред журналисти Никола Минчев, член на Националния съвет на ПП. Той и председателят на "Волт България" Настимир Ананиев подадоха необходимите документи в Централната избирателна комисия за регистрация на ПП в предстоящите парламентарни избори на 2 октомври, предаде БТА.

Пред медиите Никола Минчев обясни, че в момента се регистрират като коалиция с "Волт" и "Средна европейска класа" като мандатоносители, тъй като все още не е приключила регистрацията на ПП в съда. 

По думите му ако тя приключи в близките дни, ще бъде добавена към коалицията.

Минчев уточни, че за регистрацията са внесени 5550 подписа за участие в изборите, а целта им е постигане на мнозинство от поне 121 депутати в 48-ото Народно събрание. 

Относно коалицията с "Демократична България" (ДБ) Минчев заяви, че със сигурност ще работят заедно.

"Дали под формата на предизборна или следизборна коалиция, това е въпрос на тактика - кой вариант ще ни донесе най-много мандати в 48-ото Народно събрание", добави той.

Минчев съобщи, че днес ще получат резултатите от дълбочинната социология, която са поръчали, за да видят наистина, кой е по-добрият вариант за събиране на повече избиратели.

Той коментира, че целта им е мнозинство и посочи, че освен с ДБ, в миналия парламент са работили добре и с БСП.

"Целим се в този формат да имаме мнозинство в бъдещия парламент. Това е нашата заявка и за това работим", коментира Минчев.