Политика

Нинова след регистрацията за вота: Незабавни преговори с "Газпром", ако получим повече доверие

От Euronews България Euronews България
Ninova (1) Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

БСП се регистрира в ЦИК за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избор на 2 октомври, като внесе 7000 подписа на симпатизанти и членове на партията.

Тръгваме със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство. Благодарение на нас и нашето участие в този кабинет имаше мощна социална програма от 22 млрд. лева, която помогна на много семейства да минат по-леко през тежката зима“, заяви Нинова след регистрацията за вота.

По думите на Нинова БСП са били фактор на стабилност, сигурност в правителството и диалогичност.

Борихме се с корупцията като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултатът – първо място по индустриално производство в Европа.

Корнелия Нинова, председател на БСП

Лидерът на БСП вярва, че хората ще ги оценят според резултатите, които са показали, но подчерта, че от левицата имат и решения как да се продължи оттук нататък.

„Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно в следващите месеци“, посочи бившият вицепремиер в кабинета „Петков“ и изреди:

„Първото – ако ни дадете повече доверие и участваме в следващия кабинет, ще наложим мораториум върху цената на газа, водата и парното. Второ – сериозна програма за компенсация за бизнеса за разликата в цените. Трето – продължение на социалната програма и приоритети. Четвърто – незабавни преговори с „Газпром“.

Нинова изрази задоволство, че лидерите на партиите, с които са управлявали и спорили по въпроса с газовите доставки от „Газпром“ са узрели за това, че възстановяването на доставките от руския енергиен гигант е задължително.

По думите ѝ „видимо притиснати от обстоятелствата“ от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са си променили мнението и вече считат, че освен диверсификацията с втечнен и азерски газ трябва да се осигурят и допълнителни количества от „Газпром“.