Политика

След регистрацията в ЦИК: От ВМРО се заканиха да възстановят т.нар. вето за РСМ

От Euronews България Euronews България
VMRO BND Registracia CIK БГНЕС

ВМРО-БНД се регистрира за участие на предстоящия извънреден вот на 2 октомври с повече от 4000 действителни подписа, съобщи съпредседателят на партията Ангел Джамбазки.

Амбицията ни е да бъдем участници в управлението на държавата“, заяви той след внасянето на необходимите документи в ЦИК.

„Патриотично обединение трябва да има и ние сме го доказали във времето“, категоричен е съпредседателят на ВМРО-БНД и посочи, че времето за това не е било достатъчно.

По думите му предстоящите предсрочни избори са били изненадващи и ненужни.

„Те бяха резултат от политически противоборства и дребнотемия на тези, които ги направиха. Изборите са породени от желанието на ДПС да покаже мускули и да свали председателя на Народното събрание, след което свалиха правителството“, изтъкна Джамбазки.

Той подчерта, че ако ВМРО влезе в управлението на държавата т.нар. вето за процеса на евроинтеграция на Република Северна Македония ще бъде възстановено „в пълната му сила“.

„Коалицията анти-Македония клекна без да има нужда и продаде българския интерес“, категоричен е Джамбазки.

ВМРО-БНД си поставя още за прирориотет доходите на българските граждани, овладяването на цените и промяна на конституционния модел в държавата, за да се избегнат подобни ситуации, в които има четири парламентарни избора за година и половина.