Общество

Състоянието на двете деца настанени в "Пирогов" е тежко, но без опасност за живота

От Euronews България Euronews България

От "Пирогов" дадоха информация за състоянието на двете деца настанени в лечебното заведение от Стара Загора. Състоянието им е тежко, но няма опасност за живота им. Директорът на "Пирогов" заяви, че в болницата нямат необходимост от помощ.

"Децата все още са в тежко състоняние. Екипите на "Пирогов" провеждат всички необходими реанимационни мероприятия, които касаят тяхното състояние. Едното дете, след дълга операция вчера и проведените интервенции, е прекарало сравнително по-спокойно нощта", заяви д-р Димитров.

Той заяви, че днес на детето му предстоят две операции.

“Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко", допълни Димитров. Той посочи, че имат организация на всички екипи и всички структури на "Пирогов" при нужда.

Децата ще останат на лечение в "Пирогов" докато е необходимо.

“Няма причина - нито административна, нито друга поради, която да налага да ги транспортираме другаде към този момент”, допълни той.

Димитров покани и родителите на децата да разговарят с него. Той обясни, че има информация, че родителите на 11-годишното и 12-годишното дете са пристигнали в столицата и предстои среща с тях, предаде БГНЕС.