България

Шофьорът на катастрофиралия автобус на АМ "Тракия" е задържан

От Euronews България Euronews България

Екип от следователи ще извърши оглед на мястото на катастрофата на сръбския автобус, който излезе от пътното платно на автомагистрала "Тракия" в района на Стара Загора. Шофьорът на автобуса е задържан за срок от 24 часа.

"Имаме информация, че 28 граждани са прегледани в центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са назначени за лечение, като в по-тежко състояние са около три лица. Шофьорът е задържан от 24 часа по закона за МВР и предстоят следствените действия с него", заяви Димитър Димитров от пътната полиция към ОД на МВР Стара Загора.

"В момента следователни от Национална следствена служба извършват разпити на свидетели, както очевидци, така и на пострадали, които са във възможност да бъдат разпитани. Предстои назначаване на авто-техническа експертиза, така и на множество съдебно-медицински експертизи", обясни ръководителят на окръжната прокуратура в Стара Загора Таня Димитрова.

Първоначалната и основна версия, по която се работи към момента, е за отклоняване на вниманието на водача на превозното средство, стана ясно още от нейните думи.

"Образувано е досъдебно производство. Срокът за разследване е 2 месеца. Най-вероятно днес след извършване на първоначалните следствени действия ще се пристъпи и към обвинение на водача на автобуса, но тъй като не са готови експертизите, обвинението най-вероятно ще бъде работно", обясни разпити на очевидци", каза още Димитрова.