Политика

Красимир Ангелов, Радио Кърджали: ДПС е вече окончателно разделено и връщане назад няма

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Тенденцията в Кърджали вече е ясна, „ДПС- Ново начало“ побеждава формацията на Ахмед Доган, макар и с не много. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ Красимир Ангелов, директор на БНР в Кърджали.

Основна причина за това са гласовете от самата община Кърджали, като кметът Ерол Мюмюн първи се присъедини към проекта на Делян Пеевски, посочи Ангелов.

Какво означават тези резултати за Кърджали? На първо място това, че ДПС е вече окончателно разделено и връщане назад няма. Ще има две фракции, които ще се борят за място под слънцето в политическия живот на България.

„Има обаче и още един много любопитен факт – основната част от турската етническа общност в България, както и нашите изселници в Турция, които поддържат много тесни връзки със своите роднини тук, се ориентират към традиционното ДПС на хората, които останаха верни на Ахмед Доган. Новото начало на Делян Пеевски получава гласове основно от общността на българите мюсюлмани, както и на ромите. Това означава, че на Пеевски ще му предстои работа на един доста хлъзгав терен, защото общността на българите мюсюлмани е доста динамична и във времето ние гледахме как в началото на домократичните процеси те твърдо подкрепяха БСП, след това се преориентираха към ГЕРБ, а в момента виждаме, че започват да клонят повече към Делян Пеевски. Това обаче е при положение, че през последната година тук, в нашия регион „ДПС- Ново начало“ получи един много сериозен ресурс, включително и финансов“, коментира още директорът на БНР в Кърджали.

Целия разговор вижте във видеото.