Спорт

Преди вечното дерби: ОТ СДВР определиха срещата като рискова

От Euronews България Euronews България
Nacionalen Stadion Vasil Levski BGNES Снимка: БГНЕС архив

Днес се играе вечното дерби между  Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски". Сблъсъкът между сини и червени започва в 15.45 ч. Очакват се около 30 хиляди души да наблюдават футболната срещата. 

Феновете  на Левски още в събота изкупиха полагащите им се близо 17 хиляди билета и това ще се превърне в най-посетеното домакинство на сините от началото на сезона. За да се избегнат инциденти, СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща. Очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди, което ще затрудни трафика в района и е възможно забавяне по  някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион  „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на ОПП – СДВР с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на държавно, общинско и частно имущество.