Икономика

„Неохим“ освободи 61 служители заради скъпия газ

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Neohim Снимка: Завод "Неохим"

Заради непосилните цени на природния газ торовият завод "Неохим" освободи 61 служители и спря работа.

Само ден след като КЕВР утвърди поскъпване на природния газ с 60% единственият в страната  торов завод "Неохим" спря работа. А директорът е принуден да освобождава работници. 

 

За съжаление освободихме 61 души. С тази прогноза, която дадоха за септември за увеличение на цената на природния газ, може би ще се наложи да освободим още работници. Това са специалисти, които няма къде да се намерят в България.

Стефан Димитров, директор"Неохим" АД

На място в завода пристигна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обивни бившето редовно правителство за шоковите цени на газа.

 

Промяната уби България. Аз не знам и няма такъв модел в света в които трябва да дотираш нафтата, дърва няма. Такъв модел на управление няма, но перфектната буря ще дойде догодина. Перфектната буря, която ще ни занули до края. Колкото и да се мразим с Радев неговото правителство не го заслужава.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

С посещението си в "Неохим" Борисов си навлече гнева на лидера на БСП Корнелия Нинова, която с пост в социалните мрежи го обвини, че срещата му с работниците е пиар. На фона на политическите престрелки и взаимни обвинения кой е виновен за скъпия газ директорът на „Неохим“ се надява,че все пак  да бъдат взети мерки от управляващите  и предприятието ще продължи да функционира.  До тогава съдбата на завода остава неясна.