Политика

Борисов: Промяната уби България, перфектната буря ще дойде догодина

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Промяната уби България.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Димитровград.

"Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи такъв модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока, водата. Дърва - няма, земеделие... Такъв модел на управление няма. Но перфектната буря ще дойде догодина. Перфектната буря, която ще ни занули докрай", каза Борисов и допълни: „И това на изборите хората трябва да го знаят.“ 

"Последни издихания има държавата да може нещо да се спре. КЕВР дава 60% отгоре на цената на газа, а в същото време 800 млн. нов кредит, за да дотират газа. Кой ще върне и този кредит. С една дума - даваш 800 млн. да купят нещо, което е с 30% по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш кредита, а кредитът е на данъкоплатците. 800 млн. е два пъти колкото магистрала "Марица" или все едно две Марици дадоха. Те половин година ни обясняваха, че не се строиха, а защо не ни показаха как се строи", допълни той.

„Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент. Говоря ви това от няколко години. Само, че клиентът трябва да има поне мъничко, за да си плати при тази чудовищна инфлация”, посочи Борисов, като критика към предишните управляващи.

Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не заслужават това. Виновниците са тези.

Аз никога не съм лъгал българите и не знам как се управлява държава на дотация. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам - да дотираш газ, нафта, бензин, ток, вода, дървата...”.

Защо не ни показаха как се строи? Покажете ми за година и половина вашето! Нито един търг не е игран, нито една процедура. Гордостта им е, че са спрели „Хемус” и Велико Търново-Русе. Няма обход на Хасково и Пловдив. Заводите един по един спират, допълни бившият премиер.