Политика

ЦИК сне имунитета на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов

От Euronews България Euronews България
Djeihan Ibrqmov BGNES Снимка: BGNES архив

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов, предаде БНР.

Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия.

Решението за сваляне на имунитета е било взето без дебат от ЦИК.

От Народното събрание, което също трябва да се съгласи да бъде снет имунитетът срещу съдебно преследване на Джейхан Ибрямов, досега се съобщава само, че изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е изпратил уведомление до председателката Рая Назарян, че задържането е станало при заварено тежко престъпление.

Назарян е свикала извънредно заседание на Председателския съвет и е запознала членовете му с постъпилото уведомление за задържането на Ибрямов за срок от 24 часа, смятано от 19.10 часа вчера.

Всички народни представители са били информирани на електронните пощи, че могат да се запознаят в пълнота с текста на постъпилото уведомление в деловодството на парламента.