Политика

Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове

От Euronews България Euronews България
Djeihan Ibrqmov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Късно снощи е задържан кандидат-депутатът Джейхан Ибрямов от коалиция "Алианс за права и свободи". Това каза за БТА защитникът на задържания- адвокат Йордан Киров. По думите му кандидат-депутатът е отведен в следствения арест заради купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че тази вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. Претърсването е приключило. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, допълни адвокатът.

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Двама души са задържани при полицейска акция срещу купуване на гласове във Варна

Междувременно, полицейска акция срещу купуването на гласове е започнала рано тази сутрин във Варна.

В рамките на операция за предотвратяване на престъпления срещу избирателните права на гражданите полицията във Варна задържа двама души, съобщи главен инспектор Драгостин Тодоров, началник сектор в дирекцията на МВР в крайморския град.

Арестуваните са от квартал "Аспарухово", но акцията обхваща цялата област. Превантивната работа на полицаите ще продължи до самия вот на 27 октомври. По думите на Тодоров няма да бъдат допуснати никакви компромиси с лицата, които се занимават с търговия с гласове.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че подобна акция се извършва и в област Сливен.