Европа

Ожесточени сражения на фронта в Източна Украйна

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Докато руските атаки в Източна Украйна се засилват, украинският президент заяви, че страната му и нейните съюзници ще подпишат ново споразумение за сигурност на предстоящата среща в Рамщайн, Германия.

Преди дни Володимир Зеленски представи „плана за победа на Украйна“ на Джо Байдън, Камала Харис и Доналд Тръмп.

 

Подготвяме се да подпишем още едно споразумение за сигурността на Украйна – двайсет и седмото. Вчера проведох важна среща с висши командири, на която обсъдихме окомплектоването на бойните бригади, въоръжението, оборудването за нашите войници, снабдяването и доставките.

Володимир Зеленски – президент на Украйна

В последните дни руската армия изтласква украинските войски в източните райони, причинявайки мащабни разрушения.Много хора бяха ранени при няколко атаки на Русия в Херсонска и Сумска област. В Херсон е загинал един човек. 

Въздушни кадри показват мащабните разрушения в източния украински град Вухледар, където украинските сили са подложени на силен натиск. 

Зеленски каза още, че е необходимо да се изясни как може да бъде увеличен натискът върху Руската федерация на срещата на Контактната група на Украйна в Рамщайн, Германия, на 12 октомври.