Euronews Primetime

В Лондон охлаждат домашните любимци с постелки и замръзнали лакомства

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Високите температури се отразяват и на домашните ни любимци. С разхлаждащи постелки и лакомства служители в приют в Лондон се грижат животните да се чувстват по-добре в горещините. И дават няколко практични съвета за стопаните.

Подготвяйки се за нова гореща вълна, в този приют в Лондон служителите охлаждат кучетата и котките, за да ги предпазят от прегряване. Препоръчват да не разхождаме домашните си любимци в най-топлите часове от денонощието.

 

За животните може да е трудно да регулират телесната си температура. Така че, по-добре да ги извеждате рано сутрин или късно вечер, или да пропуснете разходката, ако е много горещо. Топлите повърхности навън може да навредят на лапичките.

Ребека Верн, мениджър в приют

Кучето Сузи, което скоро ще се срещне с новите си стопани, похапва замразено лакомство. В приюта осигуряват и постелки, на които животните могат да се охладят. 

Предимството на охлаждащите постелки е, че са студени за по-дълго. Може да ги съхранявате в хладилник и да ги извадите, когато ви трябват. И ако кучетата ви искат да се поразхладят, просто ги постилате. Ако ви трябва по-евтина алтернатива, намокрена кърпа има същия ефект, обяснява Ребека.

Важно е и стопаните да разпознават симптомите на топлинен удар - като превъздбуда, замаяност и учестено дишане.