Общество

Английски колеж замени учителите с изкуствен интелект

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

20 ученици от частен колеж в Англия са обучавани от изкуствен интелект вместо от учители хора.

Те са част от пилотен проект, чиято цел е да насърчи силните страни на всеки обучаващ се в системата общо свидетелство за средно образование.

 

Това, което се опитваме да направим, е да внедрим използването на изкуствен интелект в ключови предмети от средното образование – математика, английски език, компютърни науки и евентуално география.

Джон Далтън – заместник-директор на колеж "Дейвид Гейм"

Ако искате да разберете защо едно дете не учи, системите с изкуствен интелект могат да определят това по-ефективно.

Платформите могат да идентифицират силните и слабите страни на всеки ученик и да адаптират учебното съдържание спрямо тях. Предметите, по които е силен, се изместват към края на срока, докато по-трудните се анализират веднага. Това означава, че планът на урока за всеки ученик е индивидуален за него.

Учителите на знаят точно какво мога и какво не, докато изкуственият интелект може да разбере това с няколко въпроса – кои са силните и слабите ми страни.

Майкъл – ученик в колеж "Дейвид Гейм"

Въпреки че липсват учители в класната стая, присъстват трима педагози, които помагат с поведението и по някои предмети, за които изкуственият интелект може да изпадне в затруднение.

Британското правителство обяви нов проект в помощ на учителите за по-прецизно използване на изкуствен интелект в процеса на обучение.

Банка от анонимни учебни планове и програми ще се използва за обучение на различни образователни модели на AI, които след това ще помогнат на преподавателите да планират часовете и да дават домашни на учениците.